aldrig har nationella gått så smidigt

Det är faktiskt sant. Nationella i engelska kändes som rast jämfört med vad vi sysslade med sen. Jag förstod inte ens vad folk menade när de pratade om nationella senare. Vattenanalysen hade helt tagit över. Vi är fortfarande inte riktigt klara men det hör inte hit. Jag lät som en kvinnohatare i min uppsats eftersom jag "tyckte" så synd om de stackars dumma pojkarna i skolan. Skulle nog inte kalla mig själv kvinnohatare egentligen. Det blir så konstigt då.

Jag var och körde på körskolan när vi slutat och det gick asbra. Har bara 3 lektioner kvar ungefär tills jag har gjort allt. Härligt. Körkortet är inte långt borta. Viktoria hade lyckats boka in sig samtidigt som jag så det var ju trevligt. Fick sällskap upp på stan sen också. Köpte Ralph Laurens Wild för mitt presentkort. Är jättenöjd nu.

Det är nog något med mig som gör mig väldigt pensionärsvänlig. Nu menar jag inte vänlig mot pensionärer utan mer att de dras till (läs överfaller) mig. Till att börja med så mötte jag en gubbe på väg till Carro som frågade vart Kiruna låg. Men vart fan tror han att han är? Sen kom jag på att han menade stan. Jag pekade åt rätt håll men blev stående ett tag för att lyssna på hur han gått vilse för att de byggt så mycket här. Jaha. jojo. mmm. ok. jaja. mmhm. jasså. Trodde aldrig jag skulle komma därifrån. Senast idag satte sig en tant bredvid mig på busshållsplatsen och frågade till att börja med när tuollabussen skulle komma. snart. Sen satte hon igång med att berätta på knacklig svenska om att hennes son bodde i stockholm och han hade barn som var 11 och 8 och 6 år. han gick ut skolan här för lääängesen och flyttade till stockholm. han bor i stockholm nu minsann. mhmm. ok. jasså. jaha. Varför skulle jag vilja veta det? herregud.
Är det bara jag som blir trakasserad på det här viset eller är det allmänt förekommande?

när vatten inte är fullt så roligt längre

Vatten är antagligen den bästa uppfinningen någonsin. Till och med så bra att det inte är en uppfinning längre. Ett underverk helt enkelt. Och roligt kan man ha med det också. Man kan hälla det i ballonger och kasta på folk, köra genom pölar i närheten av intet ont anande personer, fylla ett kar och sätta sig i det (även kallat att bada) osv. osv.

Tyvärr finns det människor som tycker att det är en bra idé att tvinga elever att mäta alla de olika joner och ämnen som råkar finnas i olika vatten. Jag menar, jag bryr mig inte det minsta om vad som finns i vattnet i en sjö mitt i skogen någonstans så länge det finns rinnande vatten i kranen som man vet är ok att dricka och kan göra vad man vill med. Men nu finns det såna människor och det är bara att bita ihop och komma på något smart skriva i 4 rapporter á 20-nånting sidor. Som tur är så kommer det vara över imorgon. Vilken tid är dock oklart så det kan sluta sent. Väldigt sent. Jag och Carro ska fundera och klura över vad vattnets alkalinitet och syremättnad säger om sjöns tillstånd och förhoppningsvis få ihop något vettigt. Vi är sega men vi kämpar åtminstone.

Vi fick sällskap av en finska i klassen idag. Hon fick uthärda lite vattenanalysprat också. Stackarn. Vi är så internationella jag och C. Tyska och finska vänner. Det är lite jobbigt bara att jag gillar att prata med tysk och finsk brytning och ofta pratar så. Allra helst danskt så det kommer väl snart en sån hit också. Men jag tror inte att de tar illa upp för att jag pratar som dem för att det är roligt. Frågan är om de ens märker det. De kanske bara tycker att jag pratar normalt och lättförståeligt för en gångs skull. Får hoppas det.

Det visade sig också att jag hade blivit galet sms-spammad av min syster när jag kom hem och kollade mobilen jag hade glömt idag. Jag hade 14 nya meddelanden varav 13st bestod av ordet Anna!. Jag trodde det var krisläge och ringde upp på en gång. Men det enda hon ville var att jag skulle beställa ett par skor till henne som visade sig vara slut. Det första meddelandet var från märta. Jag ska sticka nålar i woododocka-märtan om du stannar i älvsbyn för ett nationellt prov.

nu har saker börjat hända

och planer har börjat ta form. Idéer har bollats länge och väl, lärare har blivit frästa åt (jag nämner inga namn), personer har tillkommit och ut ur röran kom en storslagen projektplan: Exkursion Kungsleden. Det hela innebär att vi kommer gå en sträcka efter kungsleden. Ganska många mil faktiskt. Men jag tror det blir kul, jobbigt men kul. De andra i gruppen är bara lite väl optimistiska vad gäller hastigheten vi kommer ha. Jag är i alla fall inte så snabb att jag skulle hinna 4mil på en dag. Inte i dagsläget. Inte en chans. Vilket påminner mig om det där det med att börja träna. Nu finns det verkligen ett mål och det är ju perfekt. Jag ska läsa en friluftslivskurs också där vi bl.a. kommer fjällvandra så det är bara att sätta igång. Kommer att tvinga med Ebbabebba också. Hon kan få bli en superhuman (för det är ju det som är planen) med mig om hon vill.

Det är tacksamt med helg också så man hinner ifatt. Jag har saker att göra, prov att plugga till och ett rum att städa och röja. Nu är Linda hemma i helgen så jag ska ju träffa henne också. Det enda faktiskt roliga av den här veckans helgförströelser.

Det är på riktigt nu

Jag har uppkörning och teoriprov den 10:e juni. Papprena kom idag med inbetalningsblanketter och allt. Jag kom fram till att det är 7 veckor kvar och det kommer räcka gott och väl för mig. Är nästan klar med alla moment och så på körskolan så det är lugnt. Jättelugnt till och med. Vad skönt det kommer bli att fixa det där innan sommarlovet. För jag ska fixa det och det kommer gå så sjukt bra.

Tror det var inatt jag drömde att jag skulle köra upp på stan och att jag for helt själv. Sen när jag väl kom fram kom jag på att jag måste ha körkort och att jag faktiskt inte hade det. Då fick jag typ panik och fick ringa pappa och säga att jag råkat, faktiskt helt accidently, köra på stan och att han var tvungen att hämta mig. Det är ju en helt annan sak att köra om man vet att man inte får. Som att alla skulle se att jag inte har körkort så fort de fick se mig på vägen.

Det är förresten nästan nästan vår nu. Solen lyser och det är plusgrader men vi är inte riktigt där än. Det fattas nån grad och det fattas en massa gräs för det är fortfarande otroligt vitt. Det är till och med så fint väder att man får lust att promenera. Bara sådär. Och hur ofta händer det? Nej aldrig.

slut på sköna dagar

Det är jättetragiskt att hela lovet har gått och dagarna bara försvann. Visst har jag hunnit med mycket roligt men jag trodde jag skulle hinna med allt det där tråkiga också. När man ändå har tid och allt.

Idag har jag bara laddat med Tv-serier och andra inte så krävande saker som att äta upp gårdagens godisrester och den halvfulla drickan i kylen. Eller varför inte äta upp den där B&J-glassen som står i frysen medan man tvångsmässigt kollar efter sommarkläder man inte kan leva utan på internet. Känns som en bra uppladdning måste ja säga. Jag har ju inte ens lyxen att ha aslätta måndagar längre. Nej det är 8-16 som gäller och inga mysiga sovmorgnar.

Min syster är btw inte så lite besatt av Twilightböckerna. Hon sträckläste den sista i två dagar. Så kan det vara ibland. Men inte för henne. Hon är den som läser en "vanlig" bok på ett halvår när det går undan. Det säger en del om hennes besatthet. Inte sagt att det inte finns en bra anledning att vara besatt, för det gör det.

för alla minnen

Jag har fått ett alldeles äkta USB-minne i något försenad födelsedagspresent från min bank. Gissa om jag blev glad! Men i jämförelse med mitt minne med 4GB som jag skulle fått i julklapp men fortfarande inte har kommit så blev de 512MB något lite. Fast nu har jag i alla fall en egen minnespinne. Den kommer komma till användning. Ska bara ta och pimpa den lite också för den var lite tråkig; helt i metall.

Snart ska jag springa ner på kiosken för att ladda telefonen och sen åker jag troligtvis upp till Carro för projektplanering. Synd bara att det är i princip tomt i mitt huvud. Men hon räddade min dag tidigare iaf genom att berätta att vi har kemiprov först vecka 18. Det var behövligt,  minst sagt.


ipredskräcken

Jag tror att de allra flesta är något överdrivet avskräckta av ipred. Visst jag slutade "införskaffa" mig filmer och musik direkt efter att det blev 1:a april för då började den, för skivbolagen, efterlängtade häxjakten på fildelare. Obehagligt att få böter och annat för något så onödigt som en film men de är ju bara ute efter de där stora fildelarna som laddar upp tusentals filmer. Att en person som laddar hem en handfull filmer i månaden ska åka fast är nog däremot extremt liten. Av den anledningen skiter vi numera i ipred här i huset.

Om man nu är lite orolig kan man ju ändå kolla om man är övervakad på ipredkoll och sen få mail om man blir det. Väldigt praktiskt känner jag i alla fall.


Tillbaka i stan

Tillbringade gårdagen med Carro som det var ett tag sen jag umgicks med och jag fick se Jims lägenhet. Hade inte varit där än fast det är månader sen de flyttade in. Sjukt fin var den. Vill också ha såna där takfönster. Vi hann prata en massa, spela Star Wars lego och se film. Star Wars var svinkul men vi fick tillslut ge oss när det kom folk som ville kolla film. Det får bli mer nån annan gång.

Nu ska jag snart fara upp på stan. Tänkte ta 13.59 bussen med tidsoptimist-Anna sabbade allt genom att gå till bussen ca. 5min efter att den avgått och fortfarande tro att hon skulle hinna. När bussen var 10min "sen" gick hon hem igen för att sitta vid datorn i en timme. Men nu är det dags igen. Jag gör ett nytt försök och ska låta bli att knyta mina converse alldeles för länge. Det blir så tragiskt om Emelie får sitta på brända själv med de inte-lika-goda-som-på-Safari-mackorna. Eller jag vet inte om de inte är godare eller inte men det får jag snart reda på.

Påskhelg och vår

Igår var vi och fikade och spelade Wii hos viktoria som fyllt år. Det var otroligt trevligt! Men jag var tyvärr sämst på Wii. Eller det är inte riktigt sant för jag vann en gång i boxning. I allt annat var det alldeles för lätt att vara ofrivilligt självmordsbenägen.

   
S & H in action  

                    Födelsedagsbarnet                 
                                                 
Nu har även jag fått mitt efterlängtade påsklov! Mina syskon hade sin sista dag igår vilket jag var lite bitter för. Engelskan idag var iaf fort avklarad och sen var det dags för påskkyckling i matsalen. (ingen påskhare sofia!)

Snart är det dags att börja packa till Björkliden. Känns lite segt men vi tänkte åka ikväll så vi är där hela dagen imorgon. Det skulle bli sjukt fint väder i helgen också. Typ +6 och sol sol sol! Får verkligen hoppas att det stämmer för det låter ju alldeles perfekt.

Läste förresten på blogg.se att vi äter mer godis på påsken än på julen och det stämmer ju! För mig handlar påsken om att äta godis och pynta påskris med färgglada fjädrar. Och kanske att man klädde ut sig till en förskräckligt ful påskkärring och tiggde lite godis/pengar när man var yngre.

konsten att (miss)lyckas

Jag borde verkligen inte baka saker till andra än mig själv...
Idag var det dags igen för brödbakeri för att samla in pengar till den jävla efterlängtade spanskaresan. Jag bestämde mig för att göra en silverkaka. Trodde dock att det var samma som en silviakaka vilket det inte var. Min silverkaka hade ingen kräm. Upptäckte jag när jag gjort hela smeten. Nejnejnej, ingen kräm!? Jag fick googla silviakakan och göra enbart krämen. Silverkaka med silviakräm. Kakan gick det att knacka alldeles för hårt på och krämen var blev lite för gul för att se hälsosam ut.

Tur att jag inte är jag som ska äta den. Jag borde verkligen inte baka saker till mig själv.

måndag

Jag håller just nu på med ett sånt där otroligt jobbigt CV för sommarjobb. Även om jag inte har något att skriva i ett sånt så måste jag ju få ihop lite text om hur otroligt bra jag är och vad jag har gjort här i livet. Det känns verkligen tungt med tanke på att jag ändå kanske inte får jobb någonstans. Jaja det löser sig nog. Om inte annat så hinner jag ha kul i sommar.

Min hjärna och jag har nu återförenats sen det lilla uppbrotten i förra veckan då den gav upp helt och dess frånvaro försatte mig i obehagliga och svåra situationer. Jag menar, det är inte alltid så praktiskt att försöka skriva rapporter eller hitta på roliga projektarbeten när den vägrar sammarbeta. Men nu är det över, kanske mest för att det är lov om 4 dagar och man får vila ordentligt då.

Jag måste börja skriva to-do-lists igen. Det är så jobbigt att försöka komma ihåg det man har glömt efter helgen och ännu jobbigare om man faktiskt kommer ihåg något för att sen upptäcka hur panikbråttom man har. Funkar inte. Man lurar sig själv lite också att tro att man har en lugn vecka fast det aldrig händer.

Nej, dags att övningsköra så man kan ta det där körkortet nångång innan sommaren!

Då var det dags!

Äntligen har det blivit fredag och dags för Lasse Lindh och utgång. Och vad jag tjatar, jag vet. Jag är dock lite rädd att han bara kommer spela i ungefär en halvtimme eftersom det var gratis och det brukar vara så. Men men, sen blir det ferrum för mig och Emmelie. Ska bli riktigt kul det med.

Nu är det full vinter igen också. Det känns rätt onödigt och det hade ju inte behövt snöa i mer än ett dygn. Det ska ju bli vår och inte mer vinter. Ett riktigt bakslag alltså.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort

aldrig har nationella gått så smidigt

Det är faktiskt sant. Nationella i engelska kändes som rast jämfört med vad vi sysslade med sen. Jag förstod inte ens vad folk menade när de pratade om nationella senare. Vattenanalysen hade helt tagit över. Vi är fortfarande inte riktigt klara men det hör inte hit. Jag lät som en kvinnohatare i min uppsats eftersom jag "tyckte" så synd om de stackars dumma pojkarna i skolan. Skulle nog inte kalla mig själv kvinnohatare egentligen. Det blir så konstigt då.

Jag var och körde på körskolan när vi slutat och det gick asbra. Har bara 3 lektioner kvar ungefär tills jag har gjort allt. Härligt. Körkortet är inte långt borta. Viktoria hade lyckats boka in sig samtidigt som jag så det var ju trevligt. Fick sällskap upp på stan sen också. Köpte Ralph Laurens Wild för mitt presentkort. Är jättenöjd nu.

Det är nog något med mig som gör mig väldigt pensionärsvänlig. Nu menar jag inte vänlig mot pensionärer utan mer att de dras till (läs överfaller) mig. Till att börja med så mötte jag en gubbe på väg till Carro som frågade vart Kiruna låg. Men vart fan tror han att han är? Sen kom jag på att han menade stan. Jag pekade åt rätt håll men blev stående ett tag för att lyssna på hur han gått vilse för att de byggt så mycket här. Jaha. jojo. mmm. ok. jaja. mmhm. jasså. Trodde aldrig jag skulle komma därifrån. Senast idag satte sig en tant bredvid mig på busshållsplatsen och frågade till att börja med när tuollabussen skulle komma. snart. Sen satte hon igång med att berätta på knacklig svenska om att hennes son bodde i stockholm och han hade barn som var 11 och 8 och 6 år. han gick ut skolan här för lääängesen och flyttade till stockholm. han bor i stockholm nu minsann. mhmm. ok. jasså. jaha. Varför skulle jag vilja veta det? herregud.
Är det bara jag som blir trakasserad på det här viset eller är det allmänt förekommande?

när vatten inte är fullt så roligt längre

Vatten är antagligen den bästa uppfinningen någonsin. Till och med så bra att det inte är en uppfinning längre. Ett underverk helt enkelt. Och roligt kan man ha med det också. Man kan hälla det i ballonger och kasta på folk, köra genom pölar i närheten av intet ont anande personer, fylla ett kar och sätta sig i det (även kallat att bada) osv. osv.

Tyvärr finns det människor som tycker att det är en bra idé att tvinga elever att mäta alla de olika joner och ämnen som råkar finnas i olika vatten. Jag menar, jag bryr mig inte det minsta om vad som finns i vattnet i en sjö mitt i skogen någonstans så länge det finns rinnande vatten i kranen som man vet är ok att dricka och kan göra vad man vill med. Men nu finns det såna människor och det är bara att bita ihop och komma på något smart skriva i 4 rapporter á 20-nånting sidor. Som tur är så kommer det vara över imorgon. Vilken tid är dock oklart så det kan sluta sent. Väldigt sent. Jag och Carro ska fundera och klura över vad vattnets alkalinitet och syremättnad säger om sjöns tillstånd och förhoppningsvis få ihop något vettigt. Vi är sega men vi kämpar åtminstone.

Vi fick sällskap av en finska i klassen idag. Hon fick uthärda lite vattenanalysprat också. Stackarn. Vi är så internationella jag och C. Tyska och finska vänner. Det är lite jobbigt bara att jag gillar att prata med tysk och finsk brytning och ofta pratar så. Allra helst danskt så det kommer väl snart en sån hit också. Men jag tror inte att de tar illa upp för att jag pratar som dem för att det är roligt. Frågan är om de ens märker det. De kanske bara tycker att jag pratar normalt och lättförståeligt för en gångs skull. Får hoppas det.

Det visade sig också att jag hade blivit galet sms-spammad av min syster när jag kom hem och kollade mobilen jag hade glömt idag. Jag hade 14 nya meddelanden varav 13st bestod av ordet Anna!. Jag trodde det var krisläge och ringde upp på en gång. Men det enda hon ville var att jag skulle beställa ett par skor till henne som visade sig vara slut. Det första meddelandet var från märta. Jag ska sticka nålar i woododocka-märtan om du stannar i älvsbyn för ett nationellt prov.

nu har saker börjat hända

och planer har börjat ta form. Idéer har bollats länge och väl, lärare har blivit frästa åt (jag nämner inga namn), personer har tillkommit och ut ur röran kom en storslagen projektplan: Exkursion Kungsleden. Det hela innebär att vi kommer gå en sträcka efter kungsleden. Ganska många mil faktiskt. Men jag tror det blir kul, jobbigt men kul. De andra i gruppen är bara lite väl optimistiska vad gäller hastigheten vi kommer ha. Jag är i alla fall inte så snabb att jag skulle hinna 4mil på en dag. Inte i dagsläget. Inte en chans. Vilket påminner mig om det där det med att börja träna. Nu finns det verkligen ett mål och det är ju perfekt. Jag ska läsa en friluftslivskurs också där vi bl.a. kommer fjällvandra så det är bara att sätta igång. Kommer att tvinga med Ebbabebba också. Hon kan få bli en superhuman (för det är ju det som är planen) med mig om hon vill.

Det är tacksamt med helg också så man hinner ifatt. Jag har saker att göra, prov att plugga till och ett rum att städa och röja. Nu är Linda hemma i helgen så jag ska ju träffa henne också. Det enda faktiskt roliga av den här veckans helgförströelser.

Det är på riktigt nu

Jag har uppkörning och teoriprov den 10:e juni. Papprena kom idag med inbetalningsblanketter och allt. Jag kom fram till att det är 7 veckor kvar och det kommer räcka gott och väl för mig. Är nästan klar med alla moment och så på körskolan så det är lugnt. Jättelugnt till och med. Vad skönt det kommer bli att fixa det där innan sommarlovet. För jag ska fixa det och det kommer gå så sjukt bra.

Tror det var inatt jag drömde att jag skulle köra upp på stan och att jag for helt själv. Sen när jag väl kom fram kom jag på att jag måste ha körkort och att jag faktiskt inte hade det. Då fick jag typ panik och fick ringa pappa och säga att jag råkat, faktiskt helt accidently, köra på stan och att han var tvungen att hämta mig. Det är ju en helt annan sak att köra om man vet att man inte får. Som att alla skulle se att jag inte har körkort så fort de fick se mig på vägen.

Det är förresten nästan nästan vår nu. Solen lyser och det är plusgrader men vi är inte riktigt där än. Det fattas nån grad och det fattas en massa gräs för det är fortfarande otroligt vitt. Det är till och med så fint väder att man får lust att promenera. Bara sådär. Och hur ofta händer det? Nej aldrig.

slut på sköna dagar

Det är jättetragiskt att hela lovet har gått och dagarna bara försvann. Visst har jag hunnit med mycket roligt men jag trodde jag skulle hinna med allt det där tråkiga också. När man ändå har tid och allt.

Idag har jag bara laddat med Tv-serier och andra inte så krävande saker som att äta upp gårdagens godisrester och den halvfulla drickan i kylen. Eller varför inte äta upp den där B&J-glassen som står i frysen medan man tvångsmässigt kollar efter sommarkläder man inte kan leva utan på internet. Känns som en bra uppladdning måste ja säga. Jag har ju inte ens lyxen att ha aslätta måndagar längre. Nej det är 8-16 som gäller och inga mysiga sovmorgnar.

Min syster är btw inte så lite besatt av Twilightböckerna. Hon sträckläste den sista i två dagar. Så kan det vara ibland. Men inte för henne. Hon är den som läser en "vanlig" bok på ett halvår när det går undan. Det säger en del om hennes besatthet. Inte sagt att det inte finns en bra anledning att vara besatt, för det gör det.

för alla minnen

Jag har fått ett alldeles äkta USB-minne i något försenad födelsedagspresent från min bank. Gissa om jag blev glad! Men i jämförelse med mitt minne med 4GB som jag skulle fått i julklapp men fortfarande inte har kommit så blev de 512MB något lite. Fast nu har jag i alla fall en egen minnespinne. Den kommer komma till användning. Ska bara ta och pimpa den lite också för den var lite tråkig; helt i metall.

Snart ska jag springa ner på kiosken för att ladda telefonen och sen åker jag troligtvis upp till Carro för projektplanering. Synd bara att det är i princip tomt i mitt huvud. Men hon räddade min dag tidigare iaf genom att berätta att vi har kemiprov först vecka 18. Det var behövligt,  minst sagt.


ipredskräcken

Jag tror att de allra flesta är något överdrivet avskräckta av ipred. Visst jag slutade "införskaffa" mig filmer och musik direkt efter att det blev 1:a april för då började den, för skivbolagen, efterlängtade häxjakten på fildelare. Obehagligt att få böter och annat för något så onödigt som en film men de är ju bara ute efter de där stora fildelarna som laddar upp tusentals filmer. Att en person som laddar hem en handfull filmer i månaden ska åka fast är nog däremot extremt liten. Av den anledningen skiter vi numera i ipred här i huset.

Om man nu är lite orolig kan man ju ändå kolla om man är övervakad på ipredkoll och sen få mail om man blir det. Väldigt praktiskt känner jag i alla fall.


Tillbaka i stan

Tillbringade gårdagen med Carro som det var ett tag sen jag umgicks med och jag fick se Jims lägenhet. Hade inte varit där än fast det är månader sen de flyttade in. Sjukt fin var den. Vill också ha såna där takfönster. Vi hann prata en massa, spela Star Wars lego och se film. Star Wars var svinkul men vi fick tillslut ge oss när det kom folk som ville kolla film. Det får bli mer nån annan gång.

Nu ska jag snart fara upp på stan. Tänkte ta 13.59 bussen med tidsoptimist-Anna sabbade allt genom att gå till bussen ca. 5min efter att den avgått och fortfarande tro att hon skulle hinna. När bussen var 10min "sen" gick hon hem igen för att sitta vid datorn i en timme. Men nu är det dags igen. Jag gör ett nytt försök och ska låta bli att knyta mina converse alldeles för länge. Det blir så tragiskt om Emelie får sitta på brända själv med de inte-lika-goda-som-på-Safari-mackorna. Eller jag vet inte om de inte är godare eller inte men det får jag snart reda på.

Påskhelg och vår

Igår var vi och fikade och spelade Wii hos viktoria som fyllt år. Det var otroligt trevligt! Men jag var tyvärr sämst på Wii. Eller det är inte riktigt sant för jag vann en gång i boxning. I allt annat var det alldeles för lätt att vara ofrivilligt självmordsbenägen.

   
S & H in action  

                    Födelsedagsbarnet                 
                                                 
Nu har även jag fått mitt efterlängtade påsklov! Mina syskon hade sin sista dag igår vilket jag var lite bitter för. Engelskan idag var iaf fort avklarad och sen var det dags för påskkyckling i matsalen. (ingen påskhare sofia!)

Snart är det dags att börja packa till Björkliden. Känns lite segt men vi tänkte åka ikväll så vi är där hela dagen imorgon. Det skulle bli sjukt fint väder i helgen också. Typ +6 och sol sol sol! Får verkligen hoppas att det stämmer för det låter ju alldeles perfekt.

Läste förresten på blogg.se att vi äter mer godis på påsken än på julen och det stämmer ju! För mig handlar påsken om att äta godis och pynta påskris med färgglada fjädrar. Och kanske att man klädde ut sig till en förskräckligt ful påskkärring och tiggde lite godis/pengar när man var yngre.

konsten att (miss)lyckas

Jag borde verkligen inte baka saker till andra än mig själv...
Idag var det dags igen för brödbakeri för att samla in pengar till den jävla efterlängtade spanskaresan. Jag bestämde mig för att göra en silverkaka. Trodde dock att det var samma som en silviakaka vilket det inte var. Min silverkaka hade ingen kräm. Upptäckte jag när jag gjort hela smeten. Nejnejnej, ingen kräm!? Jag fick googla silviakakan och göra enbart krämen. Silverkaka med silviakräm. Kakan gick det att knacka alldeles för hårt på och krämen var blev lite för gul för att se hälsosam ut.

Tur att jag inte är jag som ska äta den. Jag borde verkligen inte baka saker till mig själv.

måndag

Jag håller just nu på med ett sånt där otroligt jobbigt CV för sommarjobb. Även om jag inte har något att skriva i ett sånt så måste jag ju få ihop lite text om hur otroligt bra jag är och vad jag har gjort här i livet. Det känns verkligen tungt med tanke på att jag ändå kanske inte får jobb någonstans. Jaja det löser sig nog. Om inte annat så hinner jag ha kul i sommar.

Min hjärna och jag har nu återförenats sen det lilla uppbrotten i förra veckan då den gav upp helt och dess frånvaro försatte mig i obehagliga och svåra situationer. Jag menar, det är inte alltid så praktiskt att försöka skriva rapporter eller hitta på roliga projektarbeten när den vägrar sammarbeta. Men nu är det över, kanske mest för att det är lov om 4 dagar och man får vila ordentligt då.

Jag måste börja skriva to-do-lists igen. Det är så jobbigt att försöka komma ihåg det man har glömt efter helgen och ännu jobbigare om man faktiskt kommer ihåg något för att sen upptäcka hur panikbråttom man har. Funkar inte. Man lurar sig själv lite också att tro att man har en lugn vecka fast det aldrig händer.

Nej, dags att övningsköra så man kan ta det där körkortet nångång innan sommaren!

Då var det dags!

Äntligen har det blivit fredag och dags för Lasse Lindh och utgång. Och vad jag tjatar, jag vet. Jag är dock lite rädd att han bara kommer spela i ungefär en halvtimme eftersom det var gratis och det brukar vara så. Men men, sen blir det ferrum för mig och Emmelie. Ska bli riktigt kul det med.

Nu är det full vinter igen också. Det känns rätt onödigt och det hade ju inte behövt snöa i mer än ett dygn. Det ska ju bli vår och inte mer vinter. Ett riktigt bakslag alltså.



RSS 2.0