värt besväret?

Jag håller på att bränna ut mig själv. I jakten på den där tredje bokstaven i betyget håller jag på att bli mer eller mindre knäpp. Jag är något överambitiös och det finns som inget annat för mig än att göra det bästa man kan. Eller egentligen så är jag inte överambitiös, bara väldigt ambitiös. Men det funkar inte riktigt nu. Jag har två prov imorgon och en psykologiinlämning och kan inte satsa som fan på allt. Det går inte ihop då. Och ni får ursäkta att jag inte är speciellt engagerad i projekt och såna saker av naaturliga anledningar.
 Men det är jobbigt att släppa lite på allt för det kommer sticka så i ögonen när jag får mitt papper i handen på skolavslutningen. Mest för att jag vet hur nära det var. För jag är alltid precis kring gränsen. Gränsen mellan att veta att man kunde ha ansträngt sig lite lite mer eller att veta att man gjort allt rätt. De flesta gånger ligger jag precis ovanför men om jag hade trampat snett någonstans hade jag istället legat precis under. Det som är så jobbigt är de små marginalerna. Idag t.ex. var jag 3p ifrån mvg på engelska nationella. Förra året var det nog 2p. Och med det sättet de betygsätter de där proven hade jag haft solklart mvg med de extra poängen. Sånt gör en bitter men jag har inte gett upp än. 
Det är inte så att jag behöver högsta betyg i allt för att plugga vidare till något sen. Jag har inte heller problem med att nöja mig med ett vg så länge jag inte hade några nämnvärda chanser att lyckas bättre. Det är inte det, utan jag vill bara veta att jag inte hade kunnat göra bättre. Att jag inte föll på mållinjen.

name that song

Jag har ett mycket irriterande problem. Jag hörde en jättejättebra låt igår på radio men de sa aldrig vad den hette. Men det gör ju ingenting för de har ju låtlistorna på internet tänkte jag. Sen visade det sig att det inte fanns några låtlistor från kl16 på lördagen och min låt spelades vid 17.30. Till och med söndagens låtar finns där nu. Så otroligt frustrerande. Varför gör de så? Nu måste jag ju sitta och lyssna konstant på radio tills den spelas igen. Helvete det har jag ju inte tid med.

Detta är ändå mitt minsta problem. Sitter i panik och skriver min psykologifördjupning som ska in på tisdag. Dessutom har jag biologiprov på morgonen innan vi börjar på tisdagen och maD-nationella efter att vi slutat. Och efter det ska jag hem och packa ihop mina saker och dra till Barcelona vid 6 på onsdagmorgonen. Det klagar jag ju inte över. Men det är den lilla detaljen som ställer till det så mycket samtidigt som det är det enda som får en att stå ut.
Nu ska jag samla mig lite och psykologianalysera som aldrig förr.

I miss you grandpa

Min fjällsemester eller vad man nu ska kalla det var det jävla trevligaste jag gjort på länge. For upp med Linda, Isak och Märta på måndagkvällen. När vi kom fram var kl. 00 men det syntes inte på något sätt alls. Det är så mycket ljusare där uppe än här faktiskt.

tisdagen for vi upp i backen för att kolla på NM-kvalet. Dock var inte vädret så underbart speciellt länge så det blev lite småkyligt. Senare på kvällen efter duschning och middagslagning åkte vi till E&H i gränsen för att fira Märtas 18-års dag. Vi åt den största tårtan jag någonsin sett. Size: XXL. Och sen drog vi ner på grönan för party. Jag och Märta (krog rookiesarna) hade glömt legen i husvagnen och ville slå oss själva med något hårt. Orutin där men vi kom in iaf. Förvånande mycket folk för en tisdag men det är väl ingen som är medveten om dagarna i gränsen.


Onsdagen gick för det mesta åt till sömn och studier men vi hann även med ett besök i gränsen för att försöka göra slut på tårtan. Det gick väl sådär. Mer än halva kvar och marsipanen fastnade i plasten som legat på. Well well, det var inget dåligt försök vi gjorde.

Torsdagen var sista dagen för NM så vi åkte upp på ett mycket soligt fjäll för att se finalen. Jag och märta slog läger på en upptinad fläck i väntan på Linda och Isak som åkte på längden upp. Sen satt vi där allihopa hela dagen och solade lutade mot en sten. Min näsa var alldeles för vit av solkräm och benen alldeles för varma av solen. Här pratar vi njutarväder. På kvällen blev det grönan ytterligare en gång. Festa med massa NM-åkare var inte helt fel. Stalkande stockholmare, sweischiska nya zealändare och en galen tysk med en röd tuschpenna för mycket. Några byggare hade också letat sig dit vilket också var trevligt. Jag lyckades sen utsätta mig själv för ett ofrivilligt stage-dive från ett bord och köttade upp mitt ben. Det gör fortfarande ont och jag har ett inte så vackert plåster nu. Maskinens Känner ingen ånger satte sig i huvudet direkt och vägrar släppa.

Hela gänget.          märts ich mina fötter

Någon gång på fredag förmiddag fick jag veta att min morfar hade dött vilket var sorgligt. Han hade cancer och KOL. Rätt hårt. Men jag har inte hunnit fatta det än. Det känns inte ens som att jag tror på det. Än.
Jag, Märta och Linda var iaf på spa sen. Det var dock bara Linda som faktiskt fick spabehandling (födelsedagspresent från oss) men vi bubbelbadade ju också. Vi stötte på Emmelie och satte oss på pelikanhyllan för att sola. Men det var nästan outhärdligt. Klarar inte av så där mycket fint väder på en gång. Mest för att jag inte hinner klä på mig rätt kläder så det inte blir för varmt. Det blev middag hos Emma och lite väl högljudd Yatzy. Det är sånt man får ta. Jag och Märta promenerade sen återigen hem i midnattssolen. Mycket sommarkänslor.
soliga dagar på husvagsparkeringen

 

det kallas frihet

Idag är det dags för avfärd mot gränsen för att kolla tävlingar och födelsedagsfirande. Jag har tagit "ledigt" resten av veckan. Kommer förresten bara att ha en svenska- och en idrottslekton nästa vecka då jag ska ta riskettan en dag och köra halkbana en annan. Minst sagt skönt! Jag har nästan sommarlov ju. Och nästan körkort.

Nu måste jag steka köttfärsen jag har tjatat om att jag skulle bli  tvungen att faktiskt köpa och steka själv. Ja jag bor hemma och handlar därför inte mat allt för ofta. Det ska iaf tas med till gränsen. Sen håller jag på att packa allt som jag inte ens har börjat packa ner. Men det beror inte bara på min vanliga förmåga att skjuta upp saker utan på att jag tvättade nästan alla kläder jag äger igår. Det var extremt duktigt tycker jag. Förutom kläderna ska min 5kilos hög med skolböcker med. Tur att jag kommer slippa släpa runt på mina saker allt för mycket.

Jag måste också nämna hur evigt tacksam jag är för att Viktoria skänkte mig Spotify. Jag är frälst. Just nu lyssnar jag på en oändlig lista med Keane-låtar. Mycket för att jag fick ett galet glädjesms av Märta om att Keane var senaste bandsläppet på Peace&Love. Om jag blev lycklig! Det var den enda bokningen jag saknade för att göra den festivalen komplett. De är faktiskt likvärdiga med The Killers. Så Hultsfred: Släng dig i väggen!


Keane- somewhere only we know


Dags för hjärnröntgen?

Lyckades få med mig min min något handikappade syster på promenad idag. Trots att hon stukade båda fötterna samtidigt i torsdags när hon spelade fotboll. Men klart att hon lyckades med det, hon tillhör ju familjen annorlunda som A-H kallar oss. Jag hämtade henne från en kompis på torsdagkvällen och hon haltade jättelångsamt och såg jättesär ut. Även det ett familjedrag. 

Under promenaden började det låta i mitt huvud igen. Ljud som inte ska vara där men ändå är det. Jag har stört mig en del på det återkommande knäppandet i huvudet som uppstår när jag går ibland. Det låter lite som att något sitter lite löst och liksom slår mot något hårt när jag går på ett visst sätt. Ibland knäpper det mitt uppe på huvudet och ibland lite mer i nacken. Har hunnit skämta om att jag skulle ha en skruv lös men det skulle kanske förklara en del. Eller så har alla såna här knäppningar i huvudet. Jag vet inte. Är det så?


nej tack

Något nationellt prov i engelska ska jag aldrig aldrig mer göra. Nu var den pesten över. Otroligt bra tycker jag. För det mesta är väl engelskan om inte rolig så i alla fall uthärdlig. Ända tills man drar igång med nationella. Det är kanske mest för att jag alltid ligger på gränsen då. Eller precis precis under. Jag fick t.o.m. vg++ förra året. Vad fan? Och hon kunde inte ge ett mvg- istället av nån anledning.

Idag kom vårens första vinterdag. Marken var vit igen men det smälte som tur var bort sen. Vi hade ju t.o.m. riktigt fint väder. Snart kanske man kan börja hoppas på lite riktig värme. Nu ska jag upp och kolla hockeyn med Sanna och Carro. Väldigt spännande skulle jag tro att det blir.

Attans. Jag glömde fråga Hanna idag om hon har skaffat en gris åt mig än. Vilken som helst går bra. Men tänk om de slutat med grisar? Hemska tanke..

Dags att byta upp sig

Min lilla genomskinliga nyckelringsgris från Nordea har börjat se aningen sliten ut. Den har brutit ena foten på grund av Carro som kallblodigt lät den stackarn falla hela vägen ner för eltrappan och landa på betonggolvet. Sen har jag vid ett tillfälle av dåligt omdöme målat ögonen lila så den ser ut som en alien. Av den anledningen har jag bett och bönat Hanna att skaffa mig en splitterny gris direkt från banken. Hon är nämligen kund där och kan utan att skämmas gå in och kräva en gris. Helst vill jag ha en grön. Någon tyckte jag skulle skaffa en riktig gris och det är klart att det också hade kunnat fungera bra. Tänk bara att ha en liten kulting med nycklarna runt halsen i ett litet band. Sen skulle jag ju bli tvungen att dressera den så att jag kan  ha den som vaktgris/bodyguard också. När den växer upp kommer den ju väga kring 100kg i alla fall. Jag tror inte så många hade blivit glada av att bli bitna av den.

Ebba hade hittat en skiva i mitt rum idag; Annas blandat 2006. Sjukt längesen. 2,5 år! Det fanns Rihanna-låtar från innan umbrella, Black Eyed Peas, Justin Timberlake, My chemical romance och diverse annat. Nostalgi alltså.

det här är definitivt början på slutet

Nu har jag exakt 15 dagar kvar i skolan och det är så sjukt lite. Det är lite värre för alla andra som inte åker bort till Gränsen en vecka eller till Barcelona. Kring 20 skulle jag tro. Inte så mycket det heller. Men jag är ju verkligen inte sysslolös. Har ett antal nationella prov att göra + nåt biologi- och kemiprov.

Det var förresten möte idag om Barcelonaresan. Allt är bokat och klart nu så det fattas bara att packa alla saker för om 3 veckor drar vi. Ska och fixa VISA-kort imorn så jag slipper ha så mycket kontanter. Som vi har blivit varnade för ficktjuvar. De ska tydligen vara helt galna där. Well well, det lär vi föhoppningsvis aldrig få bekräftat.

      

de vet alldeles för väl vad de håller på med

Jag och Viktoria har haft mjukglasspremiär idag. Det var helt underbart gott och dessutom behagligt i solen till skillnad från förra årets premiär då jag,Carro och Sanna mer eller mindre frös ihjäl. Men vi kämpade oss igenom och nånstans var det också rätt gott om man bortser från kylan. Jag hann också få reda på att mitt pass är giltigt tills nästa år när jag var ner på polisstationen. Synd att bilden på det är jätteful och jag alldeles för snål för att skaffa nytt.

Ebba var nyss in och rullade iväg med min tv. Men det var helt okej för jag hatar den. Den har bara samlat damm sen nån gång i julas då jag för sista gången försökte kolla på den. Det går sällan bra eftersom man måste ändra  läge på antennen beroende på vilka kanalen man vill zappa mellan. Nej jag kan inte kolla på tv någon längre stund utan att zappa igenom i alla fall 10 kanaler bara för att ha koll på läget. Jag kunde inte ha någon koll what so ever så jag gav upp för länge sen och förflyttade mig till vardagsrummet. Sen levde jag lycklig i alla mina dagar.

Något helt skandalöst damp förresten ner i brevlådan idag: H&M Autumn. Upprörande! Vem orkar bry sig om höstkläder när vi knappt fått vår? Ska man börja köpa säsongens kläder ett halvår innan säsongen börjar? Så att de hinner ligga i garderoben och bli tråkiga långt innan det passar att använda dem? Smart drag av företaget men så otroligt förödande för en stackars students ekonomi. Jag bläddrade ändå igenom hela katalogen, fast väldigt irriterat istället för euforiskt. Men jag vägrar beställa något på många månader.

Livet i en studentkorridor

Vi var hos en som bodde på ett elevhem igår. Sån där studentkorridor med gemensamt kök. På köksdörren hade någon lämnat en mycket arg lapp. Det var så otroligt svenskt gjort. En väldigt anonym och väldigt arg lapp var ordentligt fasttejpad på dörren. Och vilka problem människan har! Men det var väldigt underhållande.


Någon har även tillagt "Och någon tar av min kaviar!" nedanför.

valborg med allt vad det innebär

Jag var tyvärr tvungen att bege mig till skolan vid 9 för att göra kemiprov. Vilket gick rätt bra och var det enda jag hade den dagen. Och så fick jag ju äta plättar! Kom hem innan 12 nångång och det var så sjukt skönt med lov. Äntligen. Som jag och Carro har kämpat den här veckan.

Vid sju åkte jag upp till ango på inflyttningsfest. På bolki var det tvåvåningsfest, trevliga människor, otrevliga människor, lite slagsmål och som vanligt någon som tyckte jag var lik någon. Låter egentligen inte så kul men det var det bortsett från några detaljer. På stan var det bara fjortisfylla och poliser. Inget för oss. Träffade också några trevliga rymdare någonstans som bekräftade alla mina fördommar om att de är lite mer eller mindre speciella. En av dem hade en vikingahjälm på sig eftersom valborg tydligen är en vikingahögtid. haha. Kvällen avslutades på empes med världens godaste hamburgare. Jag fick ingen mjukglass igår men jag var rätt nöjd ändå. Det får kanske bli idag istället.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort

värt besväret?

Jag håller på att bränna ut mig själv. I jakten på den där tredje bokstaven i betyget håller jag på att bli mer eller mindre knäpp. Jag är något överambitiös och det finns som inget annat för mig än att göra det bästa man kan. Eller egentligen så är jag inte överambitiös, bara väldigt ambitiös. Men det funkar inte riktigt nu. Jag har två prov imorgon och en psykologiinlämning och kan inte satsa som fan på allt. Det går inte ihop då. Och ni får ursäkta att jag inte är speciellt engagerad i projekt och såna saker av naaturliga anledningar.
 Men det är jobbigt att släppa lite på allt för det kommer sticka så i ögonen när jag får mitt papper i handen på skolavslutningen. Mest för att jag vet hur nära det var. För jag är alltid precis kring gränsen. Gränsen mellan att veta att man kunde ha ansträngt sig lite lite mer eller att veta att man gjort allt rätt. De flesta gånger ligger jag precis ovanför men om jag hade trampat snett någonstans hade jag istället legat precis under. Det som är så jobbigt är de små marginalerna. Idag t.ex. var jag 3p ifrån mvg på engelska nationella. Förra året var det nog 2p. Och med det sättet de betygsätter de där proven hade jag haft solklart mvg med de extra poängen. Sånt gör en bitter men jag har inte gett upp än. 
Det är inte så att jag behöver högsta betyg i allt för att plugga vidare till något sen. Jag har inte heller problem med att nöja mig med ett vg så länge jag inte hade några nämnvärda chanser att lyckas bättre. Det är inte det, utan jag vill bara veta att jag inte hade kunnat göra bättre. Att jag inte föll på mållinjen.

name that song

Jag har ett mycket irriterande problem. Jag hörde en jättejättebra låt igår på radio men de sa aldrig vad den hette. Men det gör ju ingenting för de har ju låtlistorna på internet tänkte jag. Sen visade det sig att det inte fanns några låtlistor från kl16 på lördagen och min låt spelades vid 17.30. Till och med söndagens låtar finns där nu. Så otroligt frustrerande. Varför gör de så? Nu måste jag ju sitta och lyssna konstant på radio tills den spelas igen. Helvete det har jag ju inte tid med.

Detta är ändå mitt minsta problem. Sitter i panik och skriver min psykologifördjupning som ska in på tisdag. Dessutom har jag biologiprov på morgonen innan vi börjar på tisdagen och maD-nationella efter att vi slutat. Och efter det ska jag hem och packa ihop mina saker och dra till Barcelona vid 6 på onsdagmorgonen. Det klagar jag ju inte över. Men det är den lilla detaljen som ställer till det så mycket samtidigt som det är det enda som får en att stå ut.
Nu ska jag samla mig lite och psykologianalysera som aldrig förr.

I miss you grandpa

Min fjällsemester eller vad man nu ska kalla det var det jävla trevligaste jag gjort på länge. For upp med Linda, Isak och Märta på måndagkvällen. När vi kom fram var kl. 00 men det syntes inte på något sätt alls. Det är så mycket ljusare där uppe än här faktiskt.

tisdagen for vi upp i backen för att kolla på NM-kvalet. Dock var inte vädret så underbart speciellt länge så det blev lite småkyligt. Senare på kvällen efter duschning och middagslagning åkte vi till E&H i gränsen för att fira Märtas 18-års dag. Vi åt den största tårtan jag någonsin sett. Size: XXL. Och sen drog vi ner på grönan för party. Jag och Märta (krog rookiesarna) hade glömt legen i husvagnen och ville slå oss själva med något hårt. Orutin där men vi kom in iaf. Förvånande mycket folk för en tisdag men det är väl ingen som är medveten om dagarna i gränsen.


Onsdagen gick för det mesta åt till sömn och studier men vi hann även med ett besök i gränsen för att försöka göra slut på tårtan. Det gick väl sådär. Mer än halva kvar och marsipanen fastnade i plasten som legat på. Well well, det var inget dåligt försök vi gjorde.

Torsdagen var sista dagen för NM så vi åkte upp på ett mycket soligt fjäll för att se finalen. Jag och märta slog läger på en upptinad fläck i väntan på Linda och Isak som åkte på längden upp. Sen satt vi där allihopa hela dagen och solade lutade mot en sten. Min näsa var alldeles för vit av solkräm och benen alldeles för varma av solen. Här pratar vi njutarväder. På kvällen blev det grönan ytterligare en gång. Festa med massa NM-åkare var inte helt fel. Stalkande stockholmare, sweischiska nya zealändare och en galen tysk med en röd tuschpenna för mycket. Några byggare hade också letat sig dit vilket också var trevligt. Jag lyckades sen utsätta mig själv för ett ofrivilligt stage-dive från ett bord och köttade upp mitt ben. Det gör fortfarande ont och jag har ett inte så vackert plåster nu. Maskinens Känner ingen ånger satte sig i huvudet direkt och vägrar släppa.

Hela gänget.          märts ich mina fötter

Någon gång på fredag förmiddag fick jag veta att min morfar hade dött vilket var sorgligt. Han hade cancer och KOL. Rätt hårt. Men jag har inte hunnit fatta det än. Det känns inte ens som att jag tror på det. Än.
Jag, Märta och Linda var iaf på spa sen. Det var dock bara Linda som faktiskt fick spabehandling (födelsedagspresent från oss) men vi bubbelbadade ju också. Vi stötte på Emmelie och satte oss på pelikanhyllan för att sola. Men det var nästan outhärdligt. Klarar inte av så där mycket fint väder på en gång. Mest för att jag inte hinner klä på mig rätt kläder så det inte blir för varmt. Det blev middag hos Emma och lite väl högljudd Yatzy. Det är sånt man får ta. Jag och Märta promenerade sen återigen hem i midnattssolen. Mycket sommarkänslor.
soliga dagar på husvagsparkeringen

 

det kallas frihet

Idag är det dags för avfärd mot gränsen för att kolla tävlingar och födelsedagsfirande. Jag har tagit "ledigt" resten av veckan. Kommer förresten bara att ha en svenska- och en idrottslekton nästa vecka då jag ska ta riskettan en dag och köra halkbana en annan. Minst sagt skönt! Jag har nästan sommarlov ju. Och nästan körkort.

Nu måste jag steka köttfärsen jag har tjatat om att jag skulle bli  tvungen att faktiskt köpa och steka själv. Ja jag bor hemma och handlar därför inte mat allt för ofta. Det ska iaf tas med till gränsen. Sen håller jag på att packa allt som jag inte ens har börjat packa ner. Men det beror inte bara på min vanliga förmåga att skjuta upp saker utan på att jag tvättade nästan alla kläder jag äger igår. Det var extremt duktigt tycker jag. Förutom kläderna ska min 5kilos hög med skolböcker med. Tur att jag kommer slippa släpa runt på mina saker allt för mycket.

Jag måste också nämna hur evigt tacksam jag är för att Viktoria skänkte mig Spotify. Jag är frälst. Just nu lyssnar jag på en oändlig lista med Keane-låtar. Mycket för att jag fick ett galet glädjesms av Märta om att Keane var senaste bandsläppet på Peace&Love. Om jag blev lycklig! Det var den enda bokningen jag saknade för att göra den festivalen komplett. De är faktiskt likvärdiga med The Killers. Så Hultsfred: Släng dig i väggen!


Keane- somewhere only we know


Dags för hjärnröntgen?

Lyckades få med mig min min något handikappade syster på promenad idag. Trots att hon stukade båda fötterna samtidigt i torsdags när hon spelade fotboll. Men klart att hon lyckades med det, hon tillhör ju familjen annorlunda som A-H kallar oss. Jag hämtade henne från en kompis på torsdagkvällen och hon haltade jättelångsamt och såg jättesär ut. Även det ett familjedrag. 

Under promenaden började det låta i mitt huvud igen. Ljud som inte ska vara där men ändå är det. Jag har stört mig en del på det återkommande knäppandet i huvudet som uppstår när jag går ibland. Det låter lite som att något sitter lite löst och liksom slår mot något hårt när jag går på ett visst sätt. Ibland knäpper det mitt uppe på huvudet och ibland lite mer i nacken. Har hunnit skämta om att jag skulle ha en skruv lös men det skulle kanske förklara en del. Eller så har alla såna här knäppningar i huvudet. Jag vet inte. Är det så?


nej tack

Något nationellt prov i engelska ska jag aldrig aldrig mer göra. Nu var den pesten över. Otroligt bra tycker jag. För det mesta är väl engelskan om inte rolig så i alla fall uthärdlig. Ända tills man drar igång med nationella. Det är kanske mest för att jag alltid ligger på gränsen då. Eller precis precis under. Jag fick t.o.m. vg++ förra året. Vad fan? Och hon kunde inte ge ett mvg- istället av nån anledning.

Idag kom vårens första vinterdag. Marken var vit igen men det smälte som tur var bort sen. Vi hade ju t.o.m. riktigt fint väder. Snart kanske man kan börja hoppas på lite riktig värme. Nu ska jag upp och kolla hockeyn med Sanna och Carro. Väldigt spännande skulle jag tro att det blir.

Attans. Jag glömde fråga Hanna idag om hon har skaffat en gris åt mig än. Vilken som helst går bra. Men tänk om de slutat med grisar? Hemska tanke..

Dags att byta upp sig

Min lilla genomskinliga nyckelringsgris från Nordea har börjat se aningen sliten ut. Den har brutit ena foten på grund av Carro som kallblodigt lät den stackarn falla hela vägen ner för eltrappan och landa på betonggolvet. Sen har jag vid ett tillfälle av dåligt omdöme målat ögonen lila så den ser ut som en alien. Av den anledningen har jag bett och bönat Hanna att skaffa mig en splitterny gris direkt från banken. Hon är nämligen kund där och kan utan att skämmas gå in och kräva en gris. Helst vill jag ha en grön. Någon tyckte jag skulle skaffa en riktig gris och det är klart att det också hade kunnat fungera bra. Tänk bara att ha en liten kulting med nycklarna runt halsen i ett litet band. Sen skulle jag ju bli tvungen att dressera den så att jag kan  ha den som vaktgris/bodyguard också. När den växer upp kommer den ju väga kring 100kg i alla fall. Jag tror inte så många hade blivit glada av att bli bitna av den.

Ebba hade hittat en skiva i mitt rum idag; Annas blandat 2006. Sjukt längesen. 2,5 år! Det fanns Rihanna-låtar från innan umbrella, Black Eyed Peas, Justin Timberlake, My chemical romance och diverse annat. Nostalgi alltså.

det här är definitivt början på slutet

Nu har jag exakt 15 dagar kvar i skolan och det är så sjukt lite. Det är lite värre för alla andra som inte åker bort till Gränsen en vecka eller till Barcelona. Kring 20 skulle jag tro. Inte så mycket det heller. Men jag är ju verkligen inte sysslolös. Har ett antal nationella prov att göra + nåt biologi- och kemiprov.

Det var förresten möte idag om Barcelonaresan. Allt är bokat och klart nu så det fattas bara att packa alla saker för om 3 veckor drar vi. Ska och fixa VISA-kort imorn så jag slipper ha så mycket kontanter. Som vi har blivit varnade för ficktjuvar. De ska tydligen vara helt galna där. Well well, det lär vi föhoppningsvis aldrig få bekräftat.

      

de vet alldeles för väl vad de håller på med

Jag och Viktoria har haft mjukglasspremiär idag. Det var helt underbart gott och dessutom behagligt i solen till skillnad från förra årets premiär då jag,Carro och Sanna mer eller mindre frös ihjäl. Men vi kämpade oss igenom och nånstans var det också rätt gott om man bortser från kylan. Jag hann också få reda på att mitt pass är giltigt tills nästa år när jag var ner på polisstationen. Synd att bilden på det är jätteful och jag alldeles för snål för att skaffa nytt.

Ebba var nyss in och rullade iväg med min tv. Men det var helt okej för jag hatar den. Den har bara samlat damm sen nån gång i julas då jag för sista gången försökte kolla på den. Det går sällan bra eftersom man måste ändra  läge på antennen beroende på vilka kanalen man vill zappa mellan. Nej jag kan inte kolla på tv någon längre stund utan att zappa igenom i alla fall 10 kanaler bara för att ha koll på läget. Jag kunde inte ha någon koll what so ever så jag gav upp för länge sen och förflyttade mig till vardagsrummet. Sen levde jag lycklig i alla mina dagar.

Något helt skandalöst damp förresten ner i brevlådan idag: H&M Autumn. Upprörande! Vem orkar bry sig om höstkläder när vi knappt fått vår? Ska man börja köpa säsongens kläder ett halvår innan säsongen börjar? Så att de hinner ligga i garderoben och bli tråkiga långt innan det passar att använda dem? Smart drag av företaget men så otroligt förödande för en stackars students ekonomi. Jag bläddrade ändå igenom hela katalogen, fast väldigt irriterat istället för euforiskt. Men jag vägrar beställa något på många månader.

Livet i en studentkorridor

Vi var hos en som bodde på ett elevhem igår. Sån där studentkorridor med gemensamt kök. På köksdörren hade någon lämnat en mycket arg lapp. Det var så otroligt svenskt gjort. En väldigt anonym och väldigt arg lapp var ordentligt fasttejpad på dörren. Och vilka problem människan har! Men det var väldigt underhållande.


Någon har även tillagt "Och någon tar av min kaviar!" nedanför.

valborg med allt vad det innebär

Jag var tyvärr tvungen att bege mig till skolan vid 9 för att göra kemiprov. Vilket gick rätt bra och var det enda jag hade den dagen. Och så fick jag ju äta plättar! Kom hem innan 12 nångång och det var så sjukt skönt med lov. Äntligen. Som jag och Carro har kämpat den här veckan.

Vid sju åkte jag upp till ango på inflyttningsfest. På bolki var det tvåvåningsfest, trevliga människor, otrevliga människor, lite slagsmål och som vanligt någon som tyckte jag var lik någon. Låter egentligen inte så kul men det var det bortsett från några detaljer. På stan var det bara fjortisfylla och poliser. Inget för oss. Träffade också några trevliga rymdare någonstans som bekräftade alla mina fördommar om att de är lite mer eller mindre speciella. En av dem hade en vikingahjälm på sig eftersom valborg tydligen är en vikingahögtid. haha. Kvällen avslutades på empes med världens godaste hamburgare. Jag fick ingen mjukglass igår men jag var rätt nöjd ändå. Det får kanske bli idag istället.


RSS 2.0