a little bit of tourettes perhaps?

Jag har varit helt underbart generös och givmild idag. Nästan helgonlik. Jag skänkte 15000kr till Rädda Barnen på Konsum. (-14998,50kr). Nu behöver de inte vara rädda längre. Första gången jag använder den där lilla bössan faktiskt och det kan man väl verkligen kalla för dagens goda gärning? Utöver det har jag kört på körskolan i snövädret, fått höra att min mattelärare tycker att en viss person i klassen har en liten släng av Tourettes (tydligen jag?) eftersom denne slänger ur sig lite random ord utan att märka det, gallskrikit när jag krockade med lärare (hon skrämde skiten ur mig ju), ätit middag hos moffa, spelat innebandy (och nästan dött av intervallträningen) och glidit in under en bil när jag skulle kliva in.


Favorit i repris

Men inte på något positivt sätt. Rättare sagt motsatsen till en favorit. Jag åkte hem med halv två bussen och höll på att frysa ihjäl på busshållsplatsen för att den var så sen. Bussplinggrejen var trasig så jag fick åka gratis. yes! När vi kommer till Signalen ropar busschauffören "Vart ska du av?" och funderar en sekund på om hon är dum i huvudet innan jag svarar "Tuolla". "Jaha, men tuollabussen körde nyss förbi". WHAT? INTE IGEN! Bussen fick tydligen bara till signalen så jag fick kliva av. Väldigt bittert. Och det är inte ens första gången det händer. Jag skiter tydligen i att kolla vad det är för buss och då blir det inte så bra... Jag gick i alla fall in på ICA och hängde, tjuvläste tidningar  och kollade på Ben & Jerry's. Sen när nästa buss kommer, mycket försenad så känseln i fötterna hunnit försvinna, så är det samma chaufför som kollar medlidsamt på mig och frågar om jag stått där hela tiden. (en halvtimme) Det sa jag att jag inte hade men fick åka gratis. yes!

Kemiprovet fick jag ett helt G på med 2,5p marginal. Väldigt oväntat så jag är nöjd. Det måste vara första gången jag är nöjd med ett G.

Ja det är tragiskt.

Vilken hemsk dag. Kemiprovet gick inte alls bra, inte på något sätt. Förut hade jag varit missnöjd med ett VG men nu skulle jag tycka att det var ett mirakel om jag får G. Får se nästa vecka hur det gick. Tur att vi inte har nån kemi imorgon så helgen slipper bli förstörd. Fast det verkar ju ha gått dåligt för de flesta så det kanske inte är mig det är fel på. Jag har tröstätit massa godis efter skolan. Det var synd om mig. Godiset köpte jag för klassens pengar som jag och Carro fått när vi pantade burkar. haha. Men jag har ju bara lånat dem. En till tragisk sak är att jag har sträckt baksidan på låret och inte kunde gå på träning. Det patetiska är att jag sträckte mig när jag satte mig i soffan. Ingen idrottsskada här inte...

Jag lyckades ta mig ur min självömkan lite när det visade sig att min H&M beställning hade kommit. Nästan allt jag hade beställt kom, tror jag. Jag kommer inte riktigt ihåg allt vad jag beställt. Det var lite synd att linnena jag beställt var helt konstiga färgeer och att klänningen var så lång att jag såg ut som en skolfröken. Jag överväger att fålla upp den men det kan hända att jag är för lat. De jättesnygga skorna var lite för höga också men jag kanske överlever. Har provgått dem här hemma och det funkade men det är väl inte riktigt samma sak som att gå ute. Och jag vet inte när jag ska ha dem... Men de var fina! Tror jag har lite för korta ben för klänningen där, den slutade inte ovanför knäna på mig. Men då får man ta fram saxen.

                                                  

                                                                                                            


"Praktik" på röntgen

Jag och Carro stod utanför röntgenavdelningen på sjukhuset vid 8-tiden och fick börja med att byta om till sjukhuskläder. Våra var dock mycket snyggare än de kirurggröna kläder Emelie och Robert fick ha förra året. muahaha

nästan snygga och väldigt bekväma

Vi gick runt och kollade på olika röntgenmaskiner och fick bland annat se en hjärnröntgen i CT:n. Lite intressant var det ju men jag skulle inte vela arbeta där precis. Så intressant var det inte. Det fanns en doktor som såg ut lite som en galen Einstein och håret var i stil med Lasse W:s mindre smickrande perioder. Blev lite irriterad över att de sysselsatte oss med en massa onödiga saker bara för att men vi slutade ändå vid halv två vilket var helt ok.
Sen var det bara att åka hem och försöka sig på att göra lite kemi innan jag skulle åka upp på innebandyn. Slösade bort en och en halv timme ungefär på att åka upp, hitta Olivia som säger att vi inte alls har träning och sen åka hem med bussen. Jag blängde ilsket på en spelare från herrlaget på vägen ut. Allt var deras fel. Sen hade jag glömt telefonen hemma så jag kunde inte ringa pappa och fick ställa mig på busshållplatsen. Bussresorna var slut och jag hade inga pengar. Jag fick se snäll ut och åka gratis. Under resan lyckades jag nästan bryta av min biobiljettpresentkort och då hade det varit riktigt eländigt. 

Nu ska jag försöka sova så att jag förhoppningsvis vaknar med lite vett i skallen. Börjar med körkortsteori kl.8 och sen vidare till Logica. Det behöver man inget vett för om jag har tur.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Emelie.

Regler:
1. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
2. Länka sju personer i ditt inlägg som du vill ska anta utmaningen.
3. Skriv ett inlägg i de sju personernas bloggar, så de vet att de blivit utmanade.

Mina sju sanningar:

1.Jag gråter lite ibland när jag äter. Eller egentligen så rinner det några tårar bara och det är inte för att jag blir känslossam. Jag vet inte riktigt varför det är så, men har en gissning om att det sker när jag äter lite för fort.

2. Jag är en långsam person. Jag går, tänker, bestämer mig, skrattar, städar och äter långsamt (därför går resonemanget ovan inte riktigt ihop, men t.o.m. lånsamt kanske kan vara för snabbt).

3. Jag har opererat mig 4 gånger. Halsen, öronen och nån annanstans som jag inte minns. Lite här och lite där alltså.

4. Jag är en obotlig tidsoptismist. Jag tror att jag hinner allt alltid. Springer ungefär alltid till bussen samma minut som den ska gå och ibland en eller två minuter efter. Trots det så har jag intemissat den på ett bra tag nu, jag springer alltså tillräckligt fort.

5. Tomater är det äckligaste som finns! Fick nästan kvälvningar när jag försökte mig på två körsbärstomater här om dagen. Det där slemmiga rinniga är helt enkelt för vidrigt.

6. En gång när jag var typ 12 så tappade jag talförmågan helt under en kväll. Jag kunde helt enkelt inte prata längre utan fick bara fram nåt slags pffltlpllffljud som jag inte alls tänkt säga. Jag förstod vad alla andra sa men kunde inte komma på några ord alls själv. Kommer ihåg att jag tyckte ordet tandborste var speciellt roligt när jag kunde säga saker igen. Måste ha drabbats av någon slags tillfällig tumör för allt fungerade som det skulle sen.

7. Jag är sämst i världen på att få saker gjorda. Kanske främst i mitt rum. Allt är halvfärdigt eller på en att-göra-någongång-i-framtiden-lista längst bak i huvudet.


Helgen

Fredagen: Tillbringades hos Emmelie som fyllde 18. Vi fick såklart god tårta och fika. Hon fick nån slags ansiktsskrub/massage. Träffade massa trevliga människor som jag inte sett på hur länge som helst. Svinkul var det iaf. Vi var där ganska länge innan vi fortsatte till Robert och fick irra runt i kylan för att tillslut bli mötta av Carro, vår lilla ängel i vinterkölden. Det var fullt med folk i huset och otroligt blött på golvet av någon anledning. Vi hann dansa, prata och skratta en hel del innan det var dags att åka hem och sova. Det var faktiskt bara skönt så trött som jag var.

Lördag: Efter att jag stigit upp och mest tagit det lugnt på dagen var det dags att åka och jobba på Glada Gängets fest på Petsamo. Det är en slags klubb som anordnar fester nån gång per år för sina medlemmar. Temat för kvällen var kryssning och schlager. Lite finlandsfärja alltså. Jag och Märta ingick i "besättningen" vilket innebar att vi skulle ha på oss otroligt heta kepsar som gjorde att vi såg ut att komma direkt från Annis.
Vi fick god mat till att börja med och sen efter att de ca 100 gästerna också hade ätit var det väldigt väldigt mycket att diska. Vi slapp handdiska i alla fall tack vara den där jättesnabba diskmaskinen de hade. Vi stod och gjorde efterrätter också, dvs spritsa chokladpudding och grädde i glas. Nu har vi asmycket chokladpudding i förrådet som blev över. Det kommer jag leva på ett tag. hihi.
Det roliga började när bandet kom och karaoketävlingen började. Det är underhållande med fulla medelålders människor som försöker sjunga! Min mentor/ fysiklärare ramlade baklänges av scenen med en komisk duns i sitt försök att ta sig upp på den. Jag trodde inte mina ögon. Jag kollade på märta, kollade på en kravlande mentor, kollade på märta och började skratta i en väldigt chockad och kanske något hysterisk ton. Men det är ännu mer underhållande när de ska börja dansa. Jag och Märta hann studera dem länge och väl. En kvinna, "grannyn i grått", släppte loss riktigt ordentligt ändå från det att karaoketävlingen började och hon satt på sin stol vilt viftandes och klappandes med armarna i någon slags sittdans. Värre blev det när dansen började på riktigt. Obeskrivligt men rätt roligt att se. Sen hade vi ytterligare en kvinna, 40+, som hade en sån där hemskt ful fransklänning som proffsdansare har. Hon körde Nanne Grönvallsdansen och såg ut att tycka hon var the sexiest motherfucker alive. Faktiskt.
Par i den åldern är otroligt läskiga: de dansar fort, oberäkneligt och hänsynslöst. Vi skulle duka av alla glas när de precis hade börjat dansa och jag var rädd. Att ta sig över det golvet var inte på något sätt lätt. Inte ens utan en fullastad bricka med glas. Man väjde och väjde och ibland uppstod det situationer där man hamnade helt fel så det verkade som att de jagade en. Det bara var att försöka springa ifrån dem och undvika att bli överkörd.
När det började bli lite senare framåt 1 kanske så la vi märke till en man som var så borta att han som bara hängde på sin partner. Stängda ögon och vidöppen mun, fast det borde vara tvärt om. Andra män hoppade som kaniner på dansgolvet, en del var svettiga till och med på axlarna och vissa showoff-dansade som galningar. Den sistnämnde, även en viss psykologilärares man, försökte länge och väl att övertala mig att dansa. Han körde den där lilla "komsikomsi"-grejen med pekfingret men svaret blev nej, nej, nej verkligen inte. Jag dansar inte sånt och sen vill jag inte ens kunna säga till min psykologilärare att jag dansade med hennes man i lördags. Det skulle kännas, konstigt.
Vid halv tre for vi hem i en taxi och på vägen ut skrattade vi åt att mannen som hängdansade med öppen mun hade däckat på en stol.

Söndag: Vaknar 15.30 av att min bror kommer in och slår på mig och frågar om jag sover än. Ja, eller nej inte nå mer... Duschar, äter frukost och gör lite ovettiga saker som att kolla på tv och sitta vid datorn. Sen kommer jag på att jag inte gjort klart psykologin. Attans. Blev ju nästan halshuggen av mina klasskamrater(?) när de fick höra att jag inte var klar i fredags. Nej inte riktigt, men jag fick en hoppas du får IG och att hon dödar dig långsamt-kommentar bara lite halvt på skämt. Knasiga människor... haha
På grund av min korta dag i vakenhet så är jag fortfarande vid medvetande nu vid 2. Inte så bra eftersom jag börjar kl.8. Visserligen på sjukhuset men ändå tidigt. Jag brukar inte ens vara vaken så här länge på helger ibland. Men imorgon, eller idag, blir det besök på röntgen för mig och Carro.

"Kolla nu när sniglarna racar!"

Det var sjukt fint väder idag måste jag säga. Jag fick såna där solnysningar när jag promenerade ner till körskolan idag för min första körlektion någonsin. Jag försökte avleda min nervositet med tankarna "LalalalLaaaaLa" och samtidigt fokusera på den soliga snön, det fungerade väldigt bra. Det fungerade bra på körskolan också om man bortser från att jag började med två motorstopp. Men det var ju en helt annorlunda bil än jag brukar köra med så jag tycker inte att jag behöver skämmas. Vi krypkörde mest idag och jag hade snigelrace där på parkeringen. Hon är lite rolig den där körskoleläraren. Förhoppningsvis så kan jag ta körkort rätt snart också. Innan sommaren i alla fall hade jag tänkt mig. Woho! Fast risken är stor att mina syskon kommer se mig som någon slags gratistaxi och det tycker jag säkert är jättekul, den första veckan eller så. Sen blir det nog bara suck och stön om att det är jobbigt att köra bil. haha, jag har tänkt på allt.

När jag slutade, sent som tusan, så hade det börjat snöa och jag blev lite ledsen. Får hoppas på lite mer sol imorgon, man blir ju så lycklig! Då kanske det inte är så länge kvar till våren. Jag och Sofia liftade hem med Sara idag, där hade man tur. Nu är det dags att ta itu med psykologianalysen som ska in imorgon och som jag bara skrivit tre rader på...


walking the green mile

Idag var det matteprov sista lektionen. Lagom sent för att man ska hinna sitta och skruva på sig hela dagen. Det är bättre att få det gjort på förmiddagen, tycker jag i alla fall, men provet var ju inte alls lika hemskt som jag trott faktiskt. Det kan ha gått bra, eller så har jag missförstått så att jag tror att det gick bra. Äntligen fick jag gå och sova på en gång efter skolan, har haft tid att göra det på några veckor. När jag vaknar av att Ebba kommer in i mitt rum ser jag att någon ställt en stol framför mig i själva sängen och jag kan inte komma på om det är morgon eller mitt i natten trots att jag har öppnat ögonen och tydligt tänker tanken "Är det dags att stiga upp eller får jag sova några timmar till?".  Mycket märkligt. Det visar sig att jag ligger på soffan i vardagsrummet och att stolen inte alls är någon stol utan ett soffbord. Den står inte heller i soffan utan på golvet. Middagen är dessutom klar.

Jag kan förresten meddela att jag mer eller mindre hatar halebop. De ruinerar mig. Mina pengar tog helt oväntat slut under samtalet med märta. Tydligen så hade jag inte fyllt på pengar tillräckligt nyligt så samtalskostnaden var kanske fyra gånger högre än vanligt. Jag fick helt enkelt använda den betydligt billigare hemtelefonen (vilket jag borde gjort från början).

För alla som inte förstod rubriken så är golvet i skolan grönt. Hemskt grönt.


Because you're worth it

Helgen hade lite smått och gott att bjuda på. I lördags var jag på klassfest vilket alltid är trevligt. Det går som inte att misslyckas riktigt. Och innan det hann jag städa mitt rum. Jag har städat! Det var värt en liten klapp på axeln för att vara mig. Jag kommer som vanligt inte ihåg när det hände sist men det var skönt att få det gjort. Nu är mitt rum mysigt igen.
Jag borde sitta och umgås med mina matteböcker men jag har tagit en liten paus kan man väl säga. Det är matteprov imorgon, dödens dag om man vill vara dramatisk. Av någon helt otrolig anledning har jag också hållt mig vaken sen jag kom från skolan och har hunnit boka in en körlektion på torsdag. Min första faktiskt och det blir nog kul. Jag kunde inte låta bli att driva med Ebba om hur hon som ringde pratade, det går inte att förklara men jag lät som ett sär, och hon trodde mig. Hon tror mig alltid. Haha. Jag har faktiskt fått henne att äta en papperskossa en gång. Inte i naturlig storlek då men någon slags storlek var det ju..

Sen har vi en liten händelse vid köksbordet idag som visar på min brors enastående intelligens och fåfänga.

J- Vems är den där svarta hårsprayen? (han ville veta vem han snodde av)
A- Vilken?
J- Men den där lilla. L'Oréal eller nåt sånt. Den är jättebra!
A- Jaha... Du menar min värmeskyddsspray?! 

Ibland lönar det sig

På fredagar har jag bara tre lektioner upptäckte jag i morse till min förtjusning. Alla andra i klassen har två men tre duger också. Jag måste också påpeka vilka fjäskiga lärare vi har haft idag. Georg var väl bara som vanligt men de faktum att han dök upp idag efter en dag hemma kan ju ses som lite fjäskigt med tanke på att min hjärna i princip gick sönder igår, som någon så fint uttryckte det. Klart han var tvungen att komma och hjälpa till att laga mig. Fast han lyckades inte så bra. Sen har vi ju vår "älskade" Ullis som gjort ett alldeles eget häfte med uppgifter till oss och lagt till massor med bilder i färg, vilket hon noga anmärkte på så vi skulle bli glada och nöjda. Och sist men inte minst har vi dagisMona som jag och Sofia har spanska med. Hon slog de andra med hästlängder och både gav hela gruppen MVG på uppgiften vi lämnat in och bjöd oss på saft och bullar. Flera bullar och flera glas saft. Därför gillar vi Mona och därför gillar vi spanska!

[image-upload-116-748223.jpg]     [image-upload-105-785234.jpg]
Den största jag kunde hitta såklart.           Så glada (?) blir man bara på spanishclass.

Stockholm

Nu när jag lyckats vänja mig bort från tunnelbanetågen som svischar förbi i ljusets hastighet (ur en kirunabos perspektiv), de snöfria gatorna, de oändliga gatorna med affärer, alla dessa stressade människor som myllrar omkring mig och den väldigt påtagliga känslan av kirunahöst så tänkte jag sammanfatta mina dagar i huvudstaden lite kort. Jag och min kära väl Caroline Banine hade fått en gratis weekend i Sthlm för att gå på kemikonferens.

Fredag: Konduktören meddelade genom högtalarna att vi närmade oss Uppsala. Klockan var några minuter innan 06.00 och väckarklockorna ringre skoningslöst några minuter senare. Vi fick börja packa ihop det vi hunnit plocka fram och vid 06.45-tiden klev vi av tåget på en perrong i huvudstaden. Inne på T-centralen skulle vi sen ta oss vidare ut till universitetsområdet vilket vi faktiskt lyckades med. Från t-banestationen till själva aulan där föreläsningarna skulle hållas var det däremot lite svårare att hitta. Vi satsade på gångstigen längs bilvägen. Det visade sig vara en riktigt bökig omväg och vi led. När vi väl hade kommit fram, anmält oss, gjort den jättesvåra tipsrundan, fått varsin kylskåpsmagnet av periodiska systemet i miniatyr (det ni! ) och ätit sjukt goda mackor och te till frukost så började själva konferensen. Det handlade om allt från botemedel mot cancer till något om skog som jag inte förstod för att han pratade norska. Det var klart vid 15.30 då vi skyndade till tunnelbanan för att kanske hinna shoppa lite. Middagen för stipendiaterna började 18.30 så det var lite knappt om tid. Efter att vi checkat in på hotellet, duschat och gjort oss i ordning hann vi en snabb runda på bl.a. Topshop och H&M. Sen begav vi oss med t-banan mot KTH (kungliga tekniska högskolan) för att äta middag på restaurang Q. Det bjöds på god mat och underhållning. Även om underhållningen var lite mystisk. De sjöng knasiga hemmasnickrade sånger, fast de sjöng bra. Trevligt sällskap hade vi också; tre tjejer från Boden och Umeå och två killar från Malmö, de skulle bli läkare. Höga ambitioner där.
När vi kom tillbaka till hotellet vid 21.00 så bestämde vi oss för att gå en promenad. Det blev besök på 7eleven och lite allmän kringvandring. Det var så sjukt likt höst i Kiruna. Vi somnade i ungefär samma sekund som vi la oss i sängarna sen.

Lördag: Åt svingod frukost med ett otroligt utbud av fil-, påläggs- och brödsorter innan vi återigen tog tunnerbanan till universitetet. Fler föreläsningar följde och mycket var faktiskt intressant. Vi hann en betydligt längre runda på stan den här dagen och slösa pengar hann vi också. Det gjorde ont i fötterna och stackars Carro hade glömt låsa in sin feta ryggsäck på centralen så den fick hon bära runt på och få ont i axlarna av. Middagen åt vi på donken. El nacho grande var så sjukt god, precis lika bra som Big tasty! Vad lycklig jag blev då. Sen hängde vi på Åhléns i 1h kanske eftersom allt annat var stängt men det var skönt att slippa stressa. Tillslut stängde även de och vi fick gå och handla färdkost och sedan sätta oss på centralen och vänta tills vi kunde gå på tåget. Det var inte lätt att gå från vår bänk till själva tåget med alla påsar och väskor med mat och kläder. Jag orkade ens lyfta upp handen med kassarna i ansiktshöjd för att klia mig på näsan så det var bara att böja sig ner till handen istället. Det säger nog en hel del om vad vi hade att släpa på. Eller kanske inte, jag är ju inte precis stark. Vi hann med rätt många pauser också p den kanske 200m långa sträckan. Vi sov nu istället för i sovkupé i en betydligt större liggkupé men tyvärr fick vi förrutom två pratglada tjejer från Bastuträsk en gammal tant som ville gå och lägga sig vid 21.30. Men det var ju inte så mycket att göra åt. 
Vi hade i alla fall väldigt trevlig förutom den ständiga stressen som en Stockholmsresa innebär.
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort

a little bit of tourettes perhaps?

Jag har varit helt underbart generös och givmild idag. Nästan helgonlik. Jag skänkte 15000kr till Rädda Barnen på Konsum. (-14998,50kr). Nu behöver de inte vara rädda längre. Första gången jag använder den där lilla bössan faktiskt och det kan man väl verkligen kalla för dagens goda gärning? Utöver det har jag kört på körskolan i snövädret, fått höra att min mattelärare tycker att en viss person i klassen har en liten släng av Tourettes (tydligen jag?) eftersom denne slänger ur sig lite random ord utan att märka det, gallskrikit när jag krockade med lärare (hon skrämde skiten ur mig ju), ätit middag hos moffa, spelat innebandy (och nästan dött av intervallträningen) och glidit in under en bil när jag skulle kliva in.


Favorit i repris

Men inte på något positivt sätt. Rättare sagt motsatsen till en favorit. Jag åkte hem med halv två bussen och höll på att frysa ihjäl på busshållsplatsen för att den var så sen. Bussplinggrejen var trasig så jag fick åka gratis. yes! När vi kommer till Signalen ropar busschauffören "Vart ska du av?" och funderar en sekund på om hon är dum i huvudet innan jag svarar "Tuolla". "Jaha, men tuollabussen körde nyss förbi". WHAT? INTE IGEN! Bussen fick tydligen bara till signalen så jag fick kliva av. Väldigt bittert. Och det är inte ens första gången det händer. Jag skiter tydligen i att kolla vad det är för buss och då blir det inte så bra... Jag gick i alla fall in på ICA och hängde, tjuvläste tidningar  och kollade på Ben & Jerry's. Sen när nästa buss kommer, mycket försenad så känseln i fötterna hunnit försvinna, så är det samma chaufför som kollar medlidsamt på mig och frågar om jag stått där hela tiden. (en halvtimme) Det sa jag att jag inte hade men fick åka gratis. yes!

Kemiprovet fick jag ett helt G på med 2,5p marginal. Väldigt oväntat så jag är nöjd. Det måste vara första gången jag är nöjd med ett G.

Ja det är tragiskt.

Vilken hemsk dag. Kemiprovet gick inte alls bra, inte på något sätt. Förut hade jag varit missnöjd med ett VG men nu skulle jag tycka att det var ett mirakel om jag får G. Får se nästa vecka hur det gick. Tur att vi inte har nån kemi imorgon så helgen slipper bli förstörd. Fast det verkar ju ha gått dåligt för de flesta så det kanske inte är mig det är fel på. Jag har tröstätit massa godis efter skolan. Det var synd om mig. Godiset köpte jag för klassens pengar som jag och Carro fått när vi pantade burkar. haha. Men jag har ju bara lånat dem. En till tragisk sak är att jag har sträckt baksidan på låret och inte kunde gå på träning. Det patetiska är att jag sträckte mig när jag satte mig i soffan. Ingen idrottsskada här inte...

Jag lyckades ta mig ur min självömkan lite när det visade sig att min H&M beställning hade kommit. Nästan allt jag hade beställt kom, tror jag. Jag kommer inte riktigt ihåg allt vad jag beställt. Det var lite synd att linnena jag beställt var helt konstiga färgeer och att klänningen var så lång att jag såg ut som en skolfröken. Jag överväger att fålla upp den men det kan hända att jag är för lat. De jättesnygga skorna var lite för höga också men jag kanske överlever. Har provgått dem här hemma och det funkade men det är väl inte riktigt samma sak som att gå ute. Och jag vet inte när jag ska ha dem... Men de var fina! Tror jag har lite för korta ben för klänningen där, den slutade inte ovanför knäna på mig. Men då får man ta fram saxen.

                                                  

                                                                                                            


"Praktik" på röntgen

Jag och Carro stod utanför röntgenavdelningen på sjukhuset vid 8-tiden och fick börja med att byta om till sjukhuskläder. Våra var dock mycket snyggare än de kirurggröna kläder Emelie och Robert fick ha förra året. muahaha

nästan snygga och väldigt bekväma

Vi gick runt och kollade på olika röntgenmaskiner och fick bland annat se en hjärnröntgen i CT:n. Lite intressant var det ju men jag skulle inte vela arbeta där precis. Så intressant var det inte. Det fanns en doktor som såg ut lite som en galen Einstein och håret var i stil med Lasse W:s mindre smickrande perioder. Blev lite irriterad över att de sysselsatte oss med en massa onödiga saker bara för att men vi slutade ändå vid halv två vilket var helt ok.
Sen var det bara att åka hem och försöka sig på att göra lite kemi innan jag skulle åka upp på innebandyn. Slösade bort en och en halv timme ungefär på att åka upp, hitta Olivia som säger att vi inte alls har träning och sen åka hem med bussen. Jag blängde ilsket på en spelare från herrlaget på vägen ut. Allt var deras fel. Sen hade jag glömt telefonen hemma så jag kunde inte ringa pappa och fick ställa mig på busshållplatsen. Bussresorna var slut och jag hade inga pengar. Jag fick se snäll ut och åka gratis. Under resan lyckades jag nästan bryta av min biobiljettpresentkort och då hade det varit riktigt eländigt. 

Nu ska jag försöka sova så att jag förhoppningsvis vaknar med lite vett i skallen. Börjar med körkortsteori kl.8 och sen vidare till Logica. Det behöver man inget vett för om jag har tur.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Emelie.

Regler:
1. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
2. Länka sju personer i ditt inlägg som du vill ska anta utmaningen.
3. Skriv ett inlägg i de sju personernas bloggar, så de vet att de blivit utmanade.

Mina sju sanningar:

1.Jag gråter lite ibland när jag äter. Eller egentligen så rinner det några tårar bara och det är inte för att jag blir känslossam. Jag vet inte riktigt varför det är så, men har en gissning om att det sker när jag äter lite för fort.

2. Jag är en långsam person. Jag går, tänker, bestämer mig, skrattar, städar och äter långsamt (därför går resonemanget ovan inte riktigt ihop, men t.o.m. lånsamt kanske kan vara för snabbt).

3. Jag har opererat mig 4 gånger. Halsen, öronen och nån annanstans som jag inte minns. Lite här och lite där alltså.

4. Jag är en obotlig tidsoptismist. Jag tror att jag hinner allt alltid. Springer ungefär alltid till bussen samma minut som den ska gå och ibland en eller två minuter efter. Trots det så har jag intemissat den på ett bra tag nu, jag springer alltså tillräckligt fort.

5. Tomater är det äckligaste som finns! Fick nästan kvälvningar när jag försökte mig på två körsbärstomater här om dagen. Det där slemmiga rinniga är helt enkelt för vidrigt.

6. En gång när jag var typ 12 så tappade jag talförmågan helt under en kväll. Jag kunde helt enkelt inte prata längre utan fick bara fram nåt slags pffltlpllffljud som jag inte alls tänkt säga. Jag förstod vad alla andra sa men kunde inte komma på några ord alls själv. Kommer ihåg att jag tyckte ordet tandborste var speciellt roligt när jag kunde säga saker igen. Måste ha drabbats av någon slags tillfällig tumör för allt fungerade som det skulle sen.

7. Jag är sämst i världen på att få saker gjorda. Kanske främst i mitt rum. Allt är halvfärdigt eller på en att-göra-någongång-i-framtiden-lista längst bak i huvudet.


Helgen

Fredagen: Tillbringades hos Emmelie som fyllde 18. Vi fick såklart god tårta och fika. Hon fick nån slags ansiktsskrub/massage. Träffade massa trevliga människor som jag inte sett på hur länge som helst. Svinkul var det iaf. Vi var där ganska länge innan vi fortsatte till Robert och fick irra runt i kylan för att tillslut bli mötta av Carro, vår lilla ängel i vinterkölden. Det var fullt med folk i huset och otroligt blött på golvet av någon anledning. Vi hann dansa, prata och skratta en hel del innan det var dags att åka hem och sova. Det var faktiskt bara skönt så trött som jag var.

Lördag: Efter att jag stigit upp och mest tagit det lugnt på dagen var det dags att åka och jobba på Glada Gängets fest på Petsamo. Det är en slags klubb som anordnar fester nån gång per år för sina medlemmar. Temat för kvällen var kryssning och schlager. Lite finlandsfärja alltså. Jag och Märta ingick i "besättningen" vilket innebar att vi skulle ha på oss otroligt heta kepsar som gjorde att vi såg ut att komma direkt från Annis.
Vi fick god mat till att börja med och sen efter att de ca 100 gästerna också hade ätit var det väldigt väldigt mycket att diska. Vi slapp handdiska i alla fall tack vara den där jättesnabba diskmaskinen de hade. Vi stod och gjorde efterrätter också, dvs spritsa chokladpudding och grädde i glas. Nu har vi asmycket chokladpudding i förrådet som blev över. Det kommer jag leva på ett tag. hihi.
Det roliga började när bandet kom och karaoketävlingen började. Det är underhållande med fulla medelålders människor som försöker sjunga! Min mentor/ fysiklärare ramlade baklänges av scenen med en komisk duns i sitt försök att ta sig upp på den. Jag trodde inte mina ögon. Jag kollade på märta, kollade på en kravlande mentor, kollade på märta och började skratta i en väldigt chockad och kanske något hysterisk ton. Men det är ännu mer underhållande när de ska börja dansa. Jag och Märta hann studera dem länge och väl. En kvinna, "grannyn i grått", släppte loss riktigt ordentligt ändå från det att karaoketävlingen började och hon satt på sin stol vilt viftandes och klappandes med armarna i någon slags sittdans. Värre blev det när dansen började på riktigt. Obeskrivligt men rätt roligt att se. Sen hade vi ytterligare en kvinna, 40+, som hade en sån där hemskt ful fransklänning som proffsdansare har. Hon körde Nanne Grönvallsdansen och såg ut att tycka hon var the sexiest motherfucker alive. Faktiskt.
Par i den åldern är otroligt läskiga: de dansar fort, oberäkneligt och hänsynslöst. Vi skulle duka av alla glas när de precis hade börjat dansa och jag var rädd. Att ta sig över det golvet var inte på något sätt lätt. Inte ens utan en fullastad bricka med glas. Man väjde och väjde och ibland uppstod det situationer där man hamnade helt fel så det verkade som att de jagade en. Det bara var att försöka springa ifrån dem och undvika att bli överkörd.
När det började bli lite senare framåt 1 kanske så la vi märke till en man som var så borta att han som bara hängde på sin partner. Stängda ögon och vidöppen mun, fast det borde vara tvärt om. Andra män hoppade som kaniner på dansgolvet, en del var svettiga till och med på axlarna och vissa showoff-dansade som galningar. Den sistnämnde, även en viss psykologilärares man, försökte länge och väl att övertala mig att dansa. Han körde den där lilla "komsikomsi"-grejen med pekfingret men svaret blev nej, nej, nej verkligen inte. Jag dansar inte sånt och sen vill jag inte ens kunna säga till min psykologilärare att jag dansade med hennes man i lördags. Det skulle kännas, konstigt.
Vid halv tre for vi hem i en taxi och på vägen ut skrattade vi åt att mannen som hängdansade med öppen mun hade däckat på en stol.

Söndag: Vaknar 15.30 av att min bror kommer in och slår på mig och frågar om jag sover än. Ja, eller nej inte nå mer... Duschar, äter frukost och gör lite ovettiga saker som att kolla på tv och sitta vid datorn. Sen kommer jag på att jag inte gjort klart psykologin. Attans. Blev ju nästan halshuggen av mina klasskamrater(?) när de fick höra att jag inte var klar i fredags. Nej inte riktigt, men jag fick en hoppas du får IG och att hon dödar dig långsamt-kommentar bara lite halvt på skämt. Knasiga människor... haha
På grund av min korta dag i vakenhet så är jag fortfarande vid medvetande nu vid 2. Inte så bra eftersom jag börjar kl.8. Visserligen på sjukhuset men ändå tidigt. Jag brukar inte ens vara vaken så här länge på helger ibland. Men imorgon, eller idag, blir det besök på röntgen för mig och Carro.

"Kolla nu när sniglarna racar!"

Det var sjukt fint väder idag måste jag säga. Jag fick såna där solnysningar när jag promenerade ner till körskolan idag för min första körlektion någonsin. Jag försökte avleda min nervositet med tankarna "LalalalLaaaaLa" och samtidigt fokusera på den soliga snön, det fungerade väldigt bra. Det fungerade bra på körskolan också om man bortser från att jag började med två motorstopp. Men det var ju en helt annorlunda bil än jag brukar köra med så jag tycker inte att jag behöver skämmas. Vi krypkörde mest idag och jag hade snigelrace där på parkeringen. Hon är lite rolig den där körskoleläraren. Förhoppningsvis så kan jag ta körkort rätt snart också. Innan sommaren i alla fall hade jag tänkt mig. Woho! Fast risken är stor att mina syskon kommer se mig som någon slags gratistaxi och det tycker jag säkert är jättekul, den första veckan eller så. Sen blir det nog bara suck och stön om att det är jobbigt att köra bil. haha, jag har tänkt på allt.

När jag slutade, sent som tusan, så hade det börjat snöa och jag blev lite ledsen. Får hoppas på lite mer sol imorgon, man blir ju så lycklig! Då kanske det inte är så länge kvar till våren. Jag och Sofia liftade hem med Sara idag, där hade man tur. Nu är det dags att ta itu med psykologianalysen som ska in imorgon och som jag bara skrivit tre rader på...


walking the green mile

Idag var det matteprov sista lektionen. Lagom sent för att man ska hinna sitta och skruva på sig hela dagen. Det är bättre att få det gjort på förmiddagen, tycker jag i alla fall, men provet var ju inte alls lika hemskt som jag trott faktiskt. Det kan ha gått bra, eller så har jag missförstått så att jag tror att det gick bra. Äntligen fick jag gå och sova på en gång efter skolan, har haft tid att göra det på några veckor. När jag vaknar av att Ebba kommer in i mitt rum ser jag att någon ställt en stol framför mig i själva sängen och jag kan inte komma på om det är morgon eller mitt i natten trots att jag har öppnat ögonen och tydligt tänker tanken "Är det dags att stiga upp eller får jag sova några timmar till?".  Mycket märkligt. Det visar sig att jag ligger på soffan i vardagsrummet och att stolen inte alls är någon stol utan ett soffbord. Den står inte heller i soffan utan på golvet. Middagen är dessutom klar.

Jag kan förresten meddela att jag mer eller mindre hatar halebop. De ruinerar mig. Mina pengar tog helt oväntat slut under samtalet med märta. Tydligen så hade jag inte fyllt på pengar tillräckligt nyligt så samtalskostnaden var kanske fyra gånger högre än vanligt. Jag fick helt enkelt använda den betydligt billigare hemtelefonen (vilket jag borde gjort från början).

För alla som inte förstod rubriken så är golvet i skolan grönt. Hemskt grönt.


Because you're worth it

Helgen hade lite smått och gott att bjuda på. I lördags var jag på klassfest vilket alltid är trevligt. Det går som inte att misslyckas riktigt. Och innan det hann jag städa mitt rum. Jag har städat! Det var värt en liten klapp på axeln för att vara mig. Jag kommer som vanligt inte ihåg när det hände sist men det var skönt att få det gjort. Nu är mitt rum mysigt igen.
Jag borde sitta och umgås med mina matteböcker men jag har tagit en liten paus kan man väl säga. Det är matteprov imorgon, dödens dag om man vill vara dramatisk. Av någon helt otrolig anledning har jag också hållt mig vaken sen jag kom från skolan och har hunnit boka in en körlektion på torsdag. Min första faktiskt och det blir nog kul. Jag kunde inte låta bli att driva med Ebba om hur hon som ringde pratade, det går inte att förklara men jag lät som ett sär, och hon trodde mig. Hon tror mig alltid. Haha. Jag har faktiskt fått henne att äta en papperskossa en gång. Inte i naturlig storlek då men någon slags storlek var det ju..

Sen har vi en liten händelse vid köksbordet idag som visar på min brors enastående intelligens och fåfänga.

J- Vems är den där svarta hårsprayen? (han ville veta vem han snodde av)
A- Vilken?
J- Men den där lilla. L'Oréal eller nåt sånt. Den är jättebra!
A- Jaha... Du menar min värmeskyddsspray?! 

Ibland lönar det sig

På fredagar har jag bara tre lektioner upptäckte jag i morse till min förtjusning. Alla andra i klassen har två men tre duger också. Jag måste också påpeka vilka fjäskiga lärare vi har haft idag. Georg var väl bara som vanligt men de faktum att han dök upp idag efter en dag hemma kan ju ses som lite fjäskigt med tanke på att min hjärna i princip gick sönder igår, som någon så fint uttryckte det. Klart han var tvungen att komma och hjälpa till att laga mig. Fast han lyckades inte så bra. Sen har vi ju vår "älskade" Ullis som gjort ett alldeles eget häfte med uppgifter till oss och lagt till massor med bilder i färg, vilket hon noga anmärkte på så vi skulle bli glada och nöjda. Och sist men inte minst har vi dagisMona som jag och Sofia har spanska med. Hon slog de andra med hästlängder och både gav hela gruppen MVG på uppgiften vi lämnat in och bjöd oss på saft och bullar. Flera bullar och flera glas saft. Därför gillar vi Mona och därför gillar vi spanska!

[image-upload-116-748223.jpg]     [image-upload-105-785234.jpg]
Den största jag kunde hitta såklart.           Så glada (?) blir man bara på spanishclass.

Stockholm

Nu när jag lyckats vänja mig bort från tunnelbanetågen som svischar förbi i ljusets hastighet (ur en kirunabos perspektiv), de snöfria gatorna, de oändliga gatorna med affärer, alla dessa stressade människor som myllrar omkring mig och den väldigt påtagliga känslan av kirunahöst så tänkte jag sammanfatta mina dagar i huvudstaden lite kort. Jag och min kära väl Caroline Banine hade fått en gratis weekend i Sthlm för att gå på kemikonferens.

Fredag: Konduktören meddelade genom högtalarna att vi närmade oss Uppsala. Klockan var några minuter innan 06.00 och väckarklockorna ringre skoningslöst några minuter senare. Vi fick börja packa ihop det vi hunnit plocka fram och vid 06.45-tiden klev vi av tåget på en perrong i huvudstaden. Inne på T-centralen skulle vi sen ta oss vidare ut till universitetsområdet vilket vi faktiskt lyckades med. Från t-banestationen till själva aulan där föreläsningarna skulle hållas var det däremot lite svårare att hitta. Vi satsade på gångstigen längs bilvägen. Det visade sig vara en riktigt bökig omväg och vi led. När vi väl hade kommit fram, anmält oss, gjort den jättesvåra tipsrundan, fått varsin kylskåpsmagnet av periodiska systemet i miniatyr (det ni! ) och ätit sjukt goda mackor och te till frukost så började själva konferensen. Det handlade om allt från botemedel mot cancer till något om skog som jag inte förstod för att han pratade norska. Det var klart vid 15.30 då vi skyndade till tunnelbanan för att kanske hinna shoppa lite. Middagen för stipendiaterna började 18.30 så det var lite knappt om tid. Efter att vi checkat in på hotellet, duschat och gjort oss i ordning hann vi en snabb runda på bl.a. Topshop och H&M. Sen begav vi oss med t-banan mot KTH (kungliga tekniska högskolan) för att äta middag på restaurang Q. Det bjöds på god mat och underhållning. Även om underhållningen var lite mystisk. De sjöng knasiga hemmasnickrade sånger, fast de sjöng bra. Trevligt sällskap hade vi också; tre tjejer från Boden och Umeå och två killar från Malmö, de skulle bli läkare. Höga ambitioner där.
När vi kom tillbaka till hotellet vid 21.00 så bestämde vi oss för att gå en promenad. Det blev besök på 7eleven och lite allmän kringvandring. Det var så sjukt likt höst i Kiruna. Vi somnade i ungefär samma sekund som vi la oss i sängarna sen.

Lördag: Åt svingod frukost med ett otroligt utbud av fil-, påläggs- och brödsorter innan vi återigen tog tunnerbanan till universitetet. Fler föreläsningar följde och mycket var faktiskt intressant. Vi hann en betydligt längre runda på stan den här dagen och slösa pengar hann vi också. Det gjorde ont i fötterna och stackars Carro hade glömt låsa in sin feta ryggsäck på centralen så den fick hon bära runt på och få ont i axlarna av. Middagen åt vi på donken. El nacho grande var så sjukt god, precis lika bra som Big tasty! Vad lycklig jag blev då. Sen hängde vi på Åhléns i 1h kanske eftersom allt annat var stängt men det var skönt att slippa stressa. Tillslut stängde även de och vi fick gå och handla färdkost och sedan sätta oss på centralen och vänta tills vi kunde gå på tåget. Det var inte lätt att gå från vår bänk till själva tåget med alla påsar och väskor med mat och kläder. Jag orkade ens lyfta upp handen med kassarna i ansiktshöjd för att klia mig på näsan så det var bara att böja sig ner till handen istället. Det säger nog en hel del om vad vi hade att släpa på. Eller kanske inte, jag är ju inte precis stark. Vi hann med rätt många pauser också p den kanske 200m långa sträckan. Vi sov nu istället för i sovkupé i en betydligt större liggkupé men tyvärr fick vi förrutom två pratglada tjejer från Bastuträsk en gammal tant som ville gå och lägga sig vid 21.30. Men det var ju inte så mycket att göra åt. 
Vi hade i alla fall väldigt trevlig förutom den ständiga stressen som en Stockholmsresa innebär.
 


RSS 2.0